Aula Universității Transilvania a fost gazda celei de-a 13-a conferințe naționale a AAECR – Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri, care a tratat performanța energetică a clădirilor.
Au fost peste 150 de participanți, în mare parte auditori energetici din toată tara, reprezentanți ai firmelor de top în tehnologie sustenabilă pentru clădirile viitorului.
Oficialitățile brașovene au fost receptive, având reprezentanți din Primăria Brașov, Consiliul Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu, precum și pe decanul Facultății de Construcții din Universitatea Transilvania. Dintre dezvoltatorii imobiliari din Brașov care au participat la lucrările conferinței, menționăm Maurer Imobiliare, Grandis Residence și Blue Residence, prezenți activi din dorința de a afla noutăți în tehnologii și exigente europene dar și de a evidenția tehnologiile de vârf pe care ei înșiși le promovează în ceea ce construiesc.
S-a arătat ca exista susținere și interes din partea autorităților locale, precum și tehnologie modernă disponibilă și accesibilă.
„Există o asociație de profesioniști AAECR care combate relele deprinderi ale altora și vor să vină în ajutorul oamenilor, astfel încât certificatul de performanta energetica sa nu fie o bucată de hârtie fără valoare”, a fost mesajul transmis de conducerea asociației.
Rolul și misiunea Auditorului Energetic este de a oferi prin Certificatul Energetic soluții concrete pentru economisirea energiei pentru fiecare imobil expertizat.
„Un Certificat Energetic este buletinul unei case/apartament și este valabil 10 ani; clasa de eficiență este de la A la G, din care A este clădirea/apartamentul cel mai performant energetic. Cetățenii trebuie sa aleagă auditorii care vin sa vadă clădirea și-și fac treaba cu profesionalism. Piața s-ar regla automat, evitând falsificatorii de documente”, au mai transmis cei din conducerea asociației.
Articol preluat de pe bizbrasov.ro.