Ce taxe şi impozite locale plătim la anul


Proiectul de hotărîre prin care vor fi stabilite taxele şi impozitele locale valabile în anul 2017 va intra în dezbatere publică, urmînd să fie adoptat ulterior într-o şedinţă a Consiliului Local. Proiectul hotărîrii poate fi consultat pe site-ul Primăriei Braşov, pînă la data de 30 octombrie. Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ, către Direcţia Fiscală (program luni, marţi, joi, vineri 8.00-16.30, miercuri 8.00-18.30), sau pe e-mail dirfiscala@brasovcity.ro sau dirfiscala@dfbv.ro.

Aceste propuneri şi recomandări pot fi transmise în perioada 06-31.10.2016. „Propunerea noastră este ca în anul 2017 taxele şi impozitele locale să fie menţinute la nivelul celor de anul acesta. De asemenea, voi propune în faţa comisiilor Consiliului Local ca ong-urile, asociaţiile sau fundaţiile care au ca obiect de activitate prestarea de servicii sociale să beneficieze şi în anul 2017 cel puţin de aceleaşi facilităţi fiscale ca şi anul acesta, respectiv scutirea de la plata impozitului pe clădire şi teren“, a declarat primarul Braşovului, George Scipcaru.

Anul acesta, unele ONG-uri şi fundaţii au beneficiat de scutirea de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri în baza unor cereri. În cazul în care se va aproba menţinerea aceloraşi facilităţi, Consiliul Local va fixa şi procedura prin care ONG-urile vor putea face solicitările de rigoare.

Continuarea o puteti citi monitorulexpres.ro

© 2024 Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania. Toate drepturile rezervate.

Site dezvoltat de Cristian Tismanaru.