FORUMUL CONCURENTA SI ANTITRUST, joi 7 noiembrie, Hotel Sheraton Bucuresti


Forumul de Concurenta si Antitrust – Carteluri 2019, care se bucura de prezenta domnului Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei aduce in dezbatere aspecte legate de conformarea cu legislatia si reglementarile antitrust din Romania, evaluarea riscurilor si analiza cazuistica din domeniu.

Pana in momentul de fata, speakerii forumului sunt:

  • Bogdan CHIRITOIU – Presedinte, Consiliul Concurentei
  • Georgeta Dinu – Partner, NNDKP
  • Luiza Bedros – Counsel, NOERR
  • Adian Ster – Partner, D&B David si Baias
  • Manuela Guia – Managing Partner, GNP Guia Naghi and Partners;

Partenerii conferintei sunt: GNP Guia Naghi and Partners, NNDKP, Noerr, Suzuki.

Reprezentanti ai Consiliului Concurentei din Romania, avocati, consultanti, experti si responsabili de compliance din departamentele de reglementare si antitrust din cadrul companiilor private si asociatiilor profesionale, vor oferi perspectiva experientei proprii si solutii practice la provocarile curente ale respectarii politicilor de concurenta.

Politica de toleranta zero si atentia speciala a autoritatilor de concurenta, din Romania si UE, pentru aplicarea ferma a legislatiei antitrust impotriva cartelurilor, este de o importanta majora in mentinerea unei piete concurentiale corecte.

Cartelurile au un efect devastator asupra activitatii economice prin fixarea preturilor, impartirea pietei si blocarea intrarii pe piata a unor noi companii, iar descurajarea comportamentului anticoncurential, este o preocupare prioritara a Consiliului Concurentei din Romania.

Un obiectiv major al Directiei Generale pentru Concurenta (DG Competition), a Comisiei Europene, este descoperirea si investigarea cartelurilor care opereaza in tarile membre ale UE, sanctionarea participantilor la carteluri, impunerea masurilor corective si descurajarea implicarii firmelor in astfel de acorduri ilegale.

Asociatiile profesionale joaca un rol important in orice economie moderna si in combaterea formarii cartelurilor.

GOVNET ofera discount de 15 % membrilor AAECR care se inscriu pe site-ul evenimentului si utilizeaza acronimul asociatiei, dupa numele companiei pe care o reprezinta: https://govnet.ro/Forumul-Roman-de-Concurenta-si-Antitrust-Carteluri-2019

Forum Antitrust Carteluri Romania 2019 .pdf

© 2024 Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania. Toate drepturile rezervate.

Site dezvoltat de Cristian Tismanaru.