Proiect de OUG: Administrația publică centrală, obligată să renoveze, anual, 3% din suprafața clădirilor pe care le ocupă/ Operatorii economici vor întocmi la fiecare 4 ani un audit energetic


România se află într-o fază avansată a procedurii de infringement declanșată de Comisia Europeană, din cauza transpunerii incorecte a legislației europene privind performanța energetică a clădirilor. În cazul în care Guvernul nu adoptă de urgență noi măsuri, România va fi dată în judecată la Curtea Europeană de Justiție, riscând o sancțiune de 1,9 milioane euro, plus 35.000 euro penalități zilnice.

Proiectul prevede obligația de renovare anuală a 3% din suprafaţa totală a clădirilor încălzite şi/sau răcite pentru asigurarea climatului interior, deţinute şi ocupate de administraţia publică centrală. Și legea în vigoare (L 121/2014) prevede că renovarea anuală a 3% din suprafața acestor clădiri, însă nu este o obligație, ci în limita bugetelor. Dacă proiectul de OUG va fi aprobat, ordonantorii de credite vor fi obligați să asigure sumele necesare.

Ordonanță de urgențăpentru modificarea și completarea LEGII nr. 121/2014 privind eficienţa energetică .pdf

Continuarea articolului o găsiți pe hotnews.ro.

© 2024 Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania. Toate drepturile rezervate.

Site dezvoltat de Cristian Tismanaru.